Remake WinFeb netřeba!

Jako by to bylo včera, jen těžko si přiznáváme, jak ten čas letí. Od uvedení revoluční aplikace WinFeb uplynulo právě dnes neuvěřitelných 63 let! Strůjců naštěstí ubývá, a i z nich si jen málokdo vzpomene, s jakým nadšením tehdy rozklikával menu, jak rozechvěle roloval nekonečně optimistickou nabídkou… jsou situace, kdy je úbytek memory ku prospěchu.
Červenější ikonu jsme do té doby neznali… a jako každá interfiktivní aplikace i tato nabízela v základním menu standardní položky: profil a anfas, dále pak seznam nepřátel a kontakt na četu. Free verze poskytovala jen ty nejzákladnější údaje (rodné číslo, sexuální orientaci nebo vyznání), podplacená pak ještě přístup do registru a k nábojům. Praktickou pro obě verze se jevila doplňková služba Sneak, která se v apgrádech stala stěžejním standardem a posléze základem infoportálu ST-betaverze na bázi enginu Snoopy, v debaťaverzi obohaceném o čip eChinch. Zajímavostí appky byla absence registrace; ta proběhla automaticky, aniž jste se museli chopit hesla.
Některé aplikace jsou věčné a jejich uživatelé nesmrtelní, intenzita barev jejich ikon ne a ne vyblednout, jakkoli jsou vystaveny vysvětlení. WinFeb se zajisté dnes opět v mnohém hardwaru rozžehne a probudí nejeden sentimentální povzdech. Díkybohu se ale tahle aplikace ocitá čím dál častěji v off-line režimu...


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tak jsem si to zkusil a už mě to nebaví.

Měšice 21. 4. 2023

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda (Beneše)