Uprostřed prázdnin na šest

Pomyslná půlka prázdnin je tu. Kdo letos ještě nebyl v Chorvatsku, právě se tam chystá. Kdo nestihl Norsko, mění plány, a kdo se chce dát zarámovat, nepoletí do Austrálie. Léto je v plném proudu aut a slunce skrápí naše týly vlastním potem a břicha tukem z klobás sežraných na koupalištích a festivalech.

K volnému času nedmyslitelně patří křížovka. A nebo roháček. Ideálně s tajemkou (ano, správně se píše tajeMka, neb je to tajeMné; viz Foglarovy Rychlé šípy a tajemný M). Internetová periodika tento fenomén opomíjejí, naštěstí je zde ještě portál Futurum, jehož autoři nejlépe vědí, co s volným časem. Přinášíme vám proto první ze série interaktivních křížoslovných aplikací, k nimž nepotřebujete žádný software, natož chytrý. Jediné, co potřebujete, jsou vlastní hlava (to je to, co máte nahoře) a lihová fixka.

Sledujte pozorně nápovědu, a jakmile si budete alespoň trochu jisti správnou odpovědí, napište ji na displej. Vyluštěninovou tajemku si prozatím nechte pro sebe, s koncem celé série je slosujeme a slos zveřejníme.

Hned s prvními slovy seznáte, že s řešením není třeba pospíchat, vaše odpovědi se totiž čistě chemicky ukládají do optické paměti a ke křížovce se lze kdykoli vrátit bez nebezpečí ztráty dat. Možná i proto vývojáři pojmenovali tuto hříčku SmartFix.

Dnešní paroháček zní: Mohlo to být lepší, ale (tajemka) to.


A: Dětský pozdrav
B: SPZ mého města
C: Kokoliova kapela
D: zvládl / zkr. Johannesburg Stock Exchange
E: angl. pohádky / zkr. intrauterinní inseminace
F: poplach bez M / nálev
G: osobnost českého internetu 2010 (* 1. 8. 1968)
H: monoteistické abrahámovské náboženství
I: slejvák foneticky
J: juknutí
K: souhlas italsky
L: aminokyselina glutamát
M: římsky 2000
N: osobní zájméno






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tak jsem si to zkusil a už mě to nebaví.

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda (Beneše)

To za nás se bruslilo ještě skutečně, na opravdovým plastu, a ne jen virtuálně, jako teď…