Nakoleduj si!

Jsem velký člověk, takže dnešní Velký pátek je mně o něco bližší než vám, prckům, nedorostům a miniaturám. Velikosti tohoto dne i celých svátků si ale všimli rovněž vývojáři firmy Carol Carol Steve (1) z Velikonočního ostrova a pro naše chytré telefony, tablety a komunikátory vykoledovali pomláskavou aplikaci EasteRide, se kterou si legraci neužijí jen zapřisáhlí bezvěrci (2).  
Co ta blbůstka umí? Po rozkliknutí si například můžete vybrat, zda chcete v pondělí koledovat virtuálně (3), a nebo fyzicky se základní sadou koled v osmnácti světových jazycích, nazpívaných předními folkloristy toho kterého regionu (4) – našimi zástupci jsou Eva & Vašek (5). 
Neméně podařenou taškařicí je možnost ukládat nakoledovaná vajíčka do košíčku (6), a jeho obsah sdílet s ostatními koledníky (7). Vajíčka pak bude lze v úterý dražit (8) a všichni víme, že dnes jsou vejce nad zlato. 
V teoretické sekci jsou návody, jak uplést pomlásku (9), jak zbít děvčicu (10) nebo jak polít ženu v posteli (11). Pokročilí velikonočníci mají šanci si svou velikost dokázat složením origami Beránek (12). 
Nadrmuže (13) jistě zaujme logo Playboye vpravo dole. Pod touto ikonou se skrývá legenda o pohanské bohyni plodnosti, pokřtěné Eostre. Komolením vznikl pojem Easter (14), anglický název Velikonoc (15). Podle této legendy bohyně Eostre proměnila ptáčka umrzlého ve vánici v zajíce, a ten pak z vděčnosti každé jaro snáší vejce jako pták (16). 
Vývojáři aplikace očekávají největší odbyt na Moravě, kde se to nadšenci pro tuto zábavu jen hemží (17). I vy si ji můžete stáhnout, ale zejména o Velikonocích je neslušné běhat po světě se staženými aplikacemi. Ale to čtenář Futurum.cz jistě ví, není-liž pravda?


Psáno pro Futurum.cz.

(1) carol – koleda (angl.)
(2) hackerská skupina Atheistous
(3) tzv. GlobalCaroling přes GPS
(4) pouze s plnou verzi za 299€
(5) s cover verzí Knock the Whistle
(6) položka Easteregg, vlevo dole
(7) caroller-skate app (jen v maďarštině)
(8) eBay spustil akční portál FeastFeastEscorts
(9) pomme – jablko (fr.), las (urč. čl., šp), cue – tágo (angl.)
(10) vymrsking
(11) bedwetting, opak badpettingu
(12) AgnusDei, heslo BGx358pP32%4%u9
(13) opak tzv. nadrženy
(14) východní (angl.)
(15) správně Big Night
(16) Lepus cloacus – zajíc kurovitý
(17) „Puišui na kouedu tý IT, zkuátka ceuá dědina!“


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tak jsem si to zkusil a už mě to nebaví.

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda (Beneše)

To za nás se bruslilo ještě skutečně, na opravdovým plastu, a ne jen virtuálně, jako teď…